Het is rustig…, heel rustig. De trage beweging van de voorbijgaande wolken is door het raam in mijn trappenhuis zichtbaar. Iedere avond weer is het bijzonder om het schouwspel van de zonsondergang en het spel van licht en wolken door het kader van het raam te ervaren. Het heeft iets meditatiefs en voelt soms zelfs als een spirituele ervaring.

 

Tijdens de quarantaine als gevolg van het coronavirus voelde buiten heel ver weg. Daarom besloot ik iedere avond tijdens de zonsondergang het uitzicht vanuit het raam in mijn trappenhuis te fotograferen. Wat begon met één foto, is een reeks van 81 foto’s geworden. Het resultaat is een overzicht van alle zonsondergangen tijden de quarantaine van 15 maart tot en met 1 juni 2020.

Het Boek

 

Een boek als herinnering voor de quarantaine periode door COVID 19.

Dit boek bevat 81 quarantaine uitzichten, gemaakt tijdens de corona periode. Gefotografeerd van 15 maart t/m 1 juni zijn ze het dagelijks uitzicht van en vanuit het raam boven de trap. Dit resulteerde in een kleurrijke serie aan beelden van de lucht waar wolken, vegen, zon en maan allemaal hun intrede doen. Elke dag op een andere manier.

 

Graag nodig ik je uit om hier de crowdfundingcampagne te bekijken.
Je kan daar verder lezen waar het over gaat en waarom ik deze crowdfundingcampagne doe. In de video vertel ik meer over het tot stand komen van dit werk.

Je kan me helpen om het boek ‘quarantaine uitzicht’ te realiseren! Door nu alvast een boek te kopen, of misschien heb je interesse in een van de andere tegenprestaties die ik aanbied?

 

Elke bijdrage helpt!

 

Het zou fantastisch zijn als je me wil steunen om dit prachtige project mogelijk te maken!

Kunstwerk

 

Deze 81 foto’s worden in acrylblokken van 20 x 20cm gemaakt, en zal als een totaalkunstwerk gepresenteerd worden. De boeklancering en de presentatie van het kunstwerk zal plaatsvinden bij Pennings Foundation in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week, 17 – 25 oktober.